- Г-н Ноев,  българските политици се разделиха и по случая с

...
- Г-н Ноев,  българските политици се разделиха и по случая с
Коментари Харесай

Борисов защитава Навални? Това е театър на абсурда!

- Г-н Ноев,  българските политици се разделиха и по случая с Алексей Навални. Премиерът Борисов се разгласи в негова отбрана и упрекна президента Радев в " оглушително безмълвие ", с което поддържа съветските управляващи и репресиите против отровения с новичок опозиционер. Какво се случва?

- Можем да съдим какво в действителност се случва въз основата на обстоятелствата и дейностите на властта в България. И те изобличават точно Борисов, а не Радев. Борисов играе един спектакъл по собствен сюжет, че Радев е човек на руснаците, а той самият, видите ли, защитавал правилата на демокрацията и геополитическата ориентировка на България. Това е един спектакъл на парадокса. Фактите приказват тъкмо противоположното. Затова, че от 2014 година насам и изключително през последния си мандат Борисов позволи, а евентуално и подкрепя усилването на въздействието на Русия в България, освен това в стратегически области - на първо място в енергетиката, сигурността, само че освен.

- Но нали бяха изгонени съветски дипломати за шпионска дейност…

- Такъв е сюжетът за непросветените. " Изгонени " бяха третостепенни фигури, без да се засегне структурата и действието на мрежата на съветските служби в България. Според мен допустимо е това да е било и контрактувано, като част от театъра за прикриване на същинските, стратегическите планове.

Нека погледнем обстоятелствата. Първо, всеки един скандал с " съветски шпиони " бе проведен за медийна приложимост, а не за задачите на националната сигурност. Всеки един. Да вземем " шпионина " Малинов. Какво стана? Арести, обиски, камери, направиха му реклама, отиде при Путин, той го награди, прибра се момчето и продължава законната си русофилска активност. Гръмките обвинявания са забравени, следствие няма, чака се забравата. Ами другите дипломати шпиони? Не че съвсем всеки съветски посланик в София не работи за специфичните им служби, само че нали сякаш бяха хванати да вербуват и заплащат на наши жители? Да сте чули най-малко едно име, че се води следствие за български съучастници?! Няма. И да сте чули нещо от Борисов - ни дума. Казва, че бил чул за тези неща от медиите. Всичко е бутафория.

- А съдружниците ни наясно ли са, че това е сюжет?

- Съюзниците ни доста добре познават " явлението Борисов ", доста добре знаят и всичко за самия него. Известни са телеграмите на дипломат Байърли, след това подробната обява във „ Вашингтон Куортърли “ за предишното му в подземния свят - това е единствено дребна част от " Досието Борисов ", бих споделил биографията на " ранния Борисов ". Оттогава то е набъбнало с неговите зависимости, обществената част от които са разказани несметно и от нашите, и от непознатите медии. В това досие са и къщата в Барселона, истината за пачките и кюлчетата от нощното му шкафче… Но това е забележимото единствено за необятната аудитория.

Сериозните неща са в други компютри и папки. Там евентуално са и някои от обясненията за това, което през последните няколко години се демонстрира като зависимости на Борисов. И значимото е кои от зависимостите стимулират дейностите на Борисов по другите тематики.

- Твърдението, че министър-председателят е подвластен от непознати фактори е много притеснително.

- Няма други пояснения. Как другояче да се гледа на " Турски поток ", издигнат в ущърб на ползите на България, на открития бойкот на към този момент 12 години изгражданите различни трасета, в т. ч. тръбата към Гърция, сагата " Белене " …? Как да се изясни отводът за осъществяване на уговорките като член на НАТО във връзка с Черно море? Помните умилението му за " платноходките ", нали?! Защото в НАТО помнят. Как да се изясни опитът за предаване контрола над оръжейната ни промишленост на руснаците. Не на последно място - по какъв начин да се изясни прекъсването на следствието на терористичния акт с новичок против трима български жители, на българска територия? Нали разбирате, че за всичко това има обстоятелства, очевидци, документи. Да, зависимостта на един министър председател от външни фактори е директна опасност за националната сигурност на страната. Не по-малко рискова обаче е и зависимостта на един министър председател от това, което най-общо се дефинира като " мафията ".

- Има ли доказателства за такива зависимости на българския министър председател?

- Това е съвкупната социална оценка, която намира разнообразни прояви, в т. ч. по улиците, по площадите, в медиите… За обяснението на зависимостите би трябвало да се проучва едрата корупция, сливането на мафията с страната както в Русия, по този начин и у нас. Общото на тези две симбиози е, че проведени групи са узурпирали властта, оттова стопанската система и други сфери на живота и употребяват държавните органи в собствен интерес. Против ползите на обществото. Контурите на тази симбиоза в Русия ясно се виждат във кино лентата на Навални за Путин и в други следствия. Повечето имена са в черните описи на Европейски Съюз, Съединени американски щати и други страни.

А симбиозата в България ние си я виждаме всеки ден. Българо-руските връзки през днешния ден са узурпирани напълно от тези две симбиози. Нашите две страни през днешния ден нямат естествени връзки точно заради това. Поради това че облечената в държавна власт съветска мафия намира в България, членка на Европейски Съюз и НАТО, своя посестрима. Безсрамно злоупотребявайки с топлите усеща на двата народа.

- Едва ли въпреки всичко отговорността за всичко това би трябвало да се хвърля на Борисов. Подобни феномени не пораждат за ден-два. Не се ли рисува тази картина към този момент много време и от доста " художници "?

- В последните 30 година тези феномени се следят с друга активност. Много блестящо това се виждаше по времето на Луканов в българската политика. Тази наклонност се възроди към " тройния шлем " в енергетиката, визитата на Путин в България през 2008 година Тогава съветската група към момента нямаше съответни сътрудници в България. Изглежда " сватбата " им стана към държавното управление на Орешарски, когато българската група направи решителни крачки за отнемане на държавната власт. Такъв беше опитът за слагането на Пеевски за началник на ДАНС.

Питайте Орешарски, Драгомир Стойнев за „ Южен поток “… Борисов тогава бе избавен от демократичния имунитет, насъбран от обществото след краха от 1996 година и от държавното управление на ОДС. Четете реакциите му в оповестените секретни стенограми за банкрута на КТБ.

- Но в тези стенограми той няколко пъти задава въпроса " кой прати качулките? ", т.е. полицейските " барети " да събарят банката…

- Така е. Той тогава към момента не е кооптиран в " братството ", към момента прокуратурата му кърши ръцете, а Бареков прави маймунджулуци пред дома му. Малко по-късно обаче става министър председател и началник на " качулките " и вместо да каже кой ги е пратил да събарят банката, вместо да вкара страната в КТБ и да спести на България милиардните загуби, той минава на другата страна. Според мен това е повратната точка в кариерата на Бойко Борисов. Оттам българската " симбиоза " към този момент е подготвена да играе с съветската и зависимостите се стягат.

Публичният въпрос на Путин към Радев и Борисов за " изчезналите 800 милиона " към " Южен поток " е единствено щрих към мрачната картина на захласнатите българо-руски връзки. Личните недостатъци на индивида Борисов, които той с ненаситност показва и споделя, " Мата Хари ", помните и изповедите му пред Туск, единствено ускоряват структурните  и институционални зависимости на страната България, на която той е министър председател.

- Значи ли това, че специфичните ни служби не работят, че си затварят очите?

- Имам съображение да смятам, че самостоятелни екипи, проверяващи безобразията в България, в т. ч. по така наречен " български новичок " са открили, да кажем по този начин, нелицеприятни обстоятелства за съпричастност на чиновници на ДАНС,  освен това на управително ниво, с това, което нагоре назовавам " симбиозата ".

- Съпричастност в персонално качество ли?

- Не. В качеството си на чиновници на ДАНС. За мен няма никакво подозрение, че службата е употребена в полза на група лица, с изключение на за прикриване на закононарушения и репресии към политически и стопански съперници, по този начин също и за преодоляване на значима част от българската военна промишленост. В т. ч. за прикриване на истината за терористичния акт против 3-мата български жители с една от разновидностите на новичок.

- Това евентуално са добре осведомени проверяващи?

- Може ли някой да има илюзии, че тези, които разнищват опитите за убийството на Скрипал, на Навални, които изкарват в най-малки детайлности житието и битието на сътрудниците на съветските специфични служби, биха имали проблем с разнищването на " българския новичок ", на българските играчи. На също такова детайлно равнище. У нас е като детска градина…

- Означава ли, че българският случай е обяснен?

- Според моите наблюдения, да.

- Разследването тогава върви ли към свършек?

- Не.

- Защо?

- Защото формалното следствие, което би трябвало да има процесуална мощ, е вкарано в глуха улица. Под натиска на едно от външните следствия българските управляващи не можеха да продължат с лъжите за отрова с пестициди, със салати от рукола и впрочем измислици. Срещу трима от осемте обвинени бяха повдигнати публични обвинявания, задочно. После още веднъж стопираха делото. Причината е, че следствието опря до претекстовете и евентуалните български поръчители, а следите внезапно потеглиха нагоре, към най-високите етажи на властта в България - в държавното управление, в прокуратурата, в Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Някои имена са измежду " нормалните обвинени ", хора от българската " симбиоза ", хора от обкръжението на премиера Борисов. Хора свързани с явлението " Пеевски ".

- Смятате ли, че има връзка сред натиска против бизнеса на Емилиян Гебрев и потреблението на новичок против него, сина му и негов чиновник?

- Категорично. То е повече от ясно. Не можаха да ги убият физически и минаха към тотална офанзива, с всички принадлежности на властта. Министерство на вътрешните работи, ДАНС, прокуратура, бухалката КЗК… Когато картата на " българския новичок " се наложи върху картата с играчите, които желаят да овладеят българската оръжейна промишленост, като имена, събития и връзки, съвпаденията просто бодат на очи. Манипулирането на формалното следствие на " българския новичок ", като график и направления, върви в директна връзка с войната, която " симбиозата " към този момент 4 г.  води за преодоляване на бизнеса на фирмите ЕМКО и " Дунарит ". Това става пред очите на цялото общество. Това не може да се случва без " чадъра " на премиера Борисов. И приказва за доста неща.

- А каква е съгласно вас ролята на прокуратурата?

- На реализатор. На най-високо равнище. Това е документирано. И в случай че някои от участниците към този момент предадоха щафетата и се надяват да са се отървали, то тези, които носят отговорността през днешния ден, държат един доста парещ картоф. Мисля, че е време основният прокурор Гешев да осъзнае в какво са го вкарали и да откри метод да застане на страната на истината и закона. Анатомията на фалшификациите, осъществени от самата прокуратура към отхвърли да бъде ангажирана Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), е повече от показателна. Тя е ясна и за сътрудниците им от Англия и други страни. Ясна е и за ОЗХО.

- Възможно ли е следствието на " българския новичок " да провокира властови катаклизми?

- Лавината разкрития към покушението против Навални дорисува картината на съветската машина за убийства, работила и на територията на България. Това, че българските управляващи единствени отхвърлиха помощта на ОЗХО, че отхвърлиха да се включат в интернационалните следствия, добавя доказателствата за българско съучастничество. Потвърждава поети пред руснаците задължения. Оглушителното безмълвие на премиера Борисов по този въпрос приказва единствено за себе си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР